Zoeken provincies aanmelden camping contact
 
Campings per Provincie
 
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Alle provincies



 


Boerencamping Half-Hichtum
Bolsward, Friesland

Wilt u genieten van rust, ruimte, natuur en mooie zonsondergangen dan bent u van harte welkom op deze boerencamping. Bolsward en de directe omgeving lenen zich prima voor mooie, gezellige en sportieve uitstapjes, wandelingen en fietstochten door het wijde Friese platteland en bent u weer terug op de camping dan is de boer altijd bereid om over de boerderij en de dieren ( paarden , schapen en wat kippen) te vertellen. Samen met de boer de dieren verzorgen of een ritje op de trekker is vaak al een feest.

 
 

De camping:

In 2009 hebben wij de stap gezet van melkveebedrijf naar boerderij met camping. Wij houden paarden, schapen en er scharrelen wat kippen rond. Er is een shetlandpony Atze en er zijn wat varkentjes.
En de natuur biedt ons gratis de rest. Zon, regen, wind, we kunnen niet zonder.
Gezellige drukte en altijd mensen om ons heen. Dit is wat wij graag willen, het moois dat de natuur ons biedt, de rust en de ruimte delen met onze gasten.
Doe mee aan een workshop schilderen in het weiland of kruip weg in een lekkere stoel met een boek uit de bibliotheekkast in onze huiskamer. Ook in ons "buitenverblijf" is van alles te doen. En soms kan de boer wel wat hulp gebruiken.
Voor de jeugd is er een trampoline, zijn er skelters en klautermateriaa, een boomhut en een grote zandbak. Er is een jeu de boulesbaan en er is een grote binnenspeelruimte waar jong en oud zich kunnen vermaken met dart, tafeltennis en diverse spelen. in de zomermaanden worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor onze gasten.
En het is zelfs mogelijk om je eigen paard of pony mee te nemen.
En gewoon een kopje koffie of thee hoort er ook bij.

De camping ligt aan de Elfstedentochtroute, vlakbij het centrum van Bolsward. Onze camping is klein en rustig met ruime standplaatsen, stroom en water op het terrein en wij beschikken over goed en netjes sanitair.
Half-Hichtum een prima startpunt voor de Elfstedenroute met ophaal en breng dienst tegen kilometerkosten, maar er zijn ook diverse andere mooie en landelijke fiets- en wandeltochten in de omgeving. Wij organiseren in de zomermaanden workshops schilderen in het weiland, barbecue of samen ontbijten in het zonnetje. Ook kan men meedoen aan verschillende creatieve workshops. Wil je op vakantie en laat je je paard of pony liever niet thuis, dan hebben wij stallingsruimte met aparte boxen.
In de ontvangstruimte liggen folders, gratis fietsroutes, gezelschapsspellen , er is een tennistafel, dartbord, sjoelbak , een boekenlast om boeken te lenen of om te ruilen en er ligt altijd een legpuzzel waar iedereen aan mag werken. Een computer en televisie maken het compleet.

Workshop schilderen:
Op de camping organiseren wij workshops schilderen voor de gasten maar ook op aanvraag voor groepen.

De workshop is geschikt voor groepen tot 15 personen en er wordt geschilderd op doek of paneel.
De onderwerpen voor de schilderwerken halen we dicht bij huis. Een geliefd huisdier, een kerktorentje uit de buurt, een kip uit het kippenhok maar ook het Friese landschap kan centraal staan. Dit alles kan een bron tot inspiratie zijn.
Ieder bepaalt zelf waaraan zij werken, ik geef advies en tips.
Zo laten de deelnemers vol energie en inspiratie hun creatieve kant zien.
Schilderen betekend voor mij: de gedachten en zorgen even opzij zetten en het leven wat meer kleur geven. Maar in de groep staat ook de gezelligheid voorop.
Het is ingespannen ontspannend bezig zijn.
Altijd is het weer mooi om te zien en te ervaren hoe dan met wat durf, fantasie en kleur iets moois en unieks te creƫren is.
Mijn motto is: Creativiteit is geloven in je eigen kunnen!


Kortom, op Half-Hichtum vindt u rust, ruimte en gezelligheid en hoef je je niet te vervelen.
U bent van Harte Welkom!


Boerencamping Half-Hichtum
Hichtumerweg 14
8701 PG Bolsward
Telefoon: 0515 - 57 26 83


Wilt u meer weten over deze camping
of wilt u deze camping boeken?

Stuur een bericht naar Boerencamping Half-Hichtum

Uw naam:

Telefoonnummer:

E-mail:

Bericht:


Om spam te voorkomen moet u onderstaande
tekst overnemen in het tekstvak!

(zonder hoofdletters)



(vul hierboven het woord in)


 





Kenmerken
paarden, schapen
rust en ruimte en natuur
workshop schilderen in de weilanden
elfstedentochtroute
dichtbij het centrum van stad
gratis folders
gratis fiets- en wandelroutes
diverse binnen activiteiten
kinderspeelgoed
campers toegestaan
leuke speelweide voor kinderen
douches aanwezig zonder muntjes
campers toegestaan
stroom en op een groot deel wifi
speelweide voor kinderen